Fredrik Fyhr

Tidvisa rapporter och osorterade telegram

Snabbgenomgång, vecka 2

Bra filmer 🙂

Apflickorna, en ojämn men originell och egenartad svensk debutfilm som vägrar förklara sig med klyschor och ytligheter.

Tabloid, Errol Morris senaste dokumentär, en osannolik men helt fängslande historia om ex-modellen Joye McKinney som blev känd för att ha kidnappat sin mormon-pojkvän och kedjat fast honom vid en säng för att avla. Och för hundkloning.

Project Nim, en till dokumentär – denna om chimpansen Nim som på 70-talet skulle lära sig kommunicera med människor via teckenspråk. En fascinerande film om vår relation – på alla plan – till naturen och apvärlden.

Godkända filmer

Jag saknar dig, Anders Grönros första film sedan Glasblåsarns barn, en ojämn film om ett allvarligt tema – unga dödsfall – som har enskilda stunder som är tekniskt och emotionellt fantastiska, medan andra stunder blir tonårskitsch.

Dåliga filmer

Horrible Bosses, en korkad och osannolik Baksmällan-ripoff med otroligt få minnesvärda stunder.

Trespass, gisslandrama med Nicolas Cage och Nicole Kidman som faller platt från första stund och sen blir irriterande usel.

*
Nästa vecka recenseras bland annat celebra gangsterfilmen Killer Elite med Jason Statham, Robert De Niro och Clive Owen, Happy End med Gustaf Skarsgård och Ann Petrén, och så sägs ett sanningens ord om Cowboys & Aliens.

Ett svar på ”Snabbgenomgång, vecka 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *