Tre kronor – avsnitt 82

Charlie blir avbruten i sitt grävande.


Avsnitt 82. Alva ligger däckad i mitten av ett landningsfält. Kaj klampar in hos Bärnstens och gastar på en bakfull Jojje om att hon försvunnit. Det är stelt mellan Klimax och Pamela. Birgitta tycker han ska överväga att åka till Linköping ändå. Kotten blir föga förvånande nominerad till partiledare. Hans familj är inte entusiastisk eftersom de inte vill bli exponerade i media. Charlie är fortsatt deprimerad, bråkar med Birgitta om Ann-Sofies mord och får en örfil. Jojje, Tanja och Abby hittar Alva ute på fältet. Hon har konstiga märken i ansiktet och ropar att hon sett ett UFO på vägen till akuten. Larry vill uppmuntra Sussis pluggis-beteende så han har snott ett uppslagsverk till henne. Han säger dock att han hittat det på bokrean. Alva berättar för Tanja att hennes trosor sitter ut och in. Birgitta fattar att Eivor är ihop med Sten Frisk och blir orolig. Hon skvallrar om det för Jackie som tvekar på om de ska blanda sig i andras privatliv. Sen får Eivor ett blommogram från Sten Frisk och Jackie bestämmer sig för att ”den mannen är galen!”. Kotten får tillbaka Larrys faderskapstest och går med det till honom mycket stelt – det visar sig nämligen att Larry har HIV. Någon tjej har körts in till akuten och Pamela sitter vid hennes sida – som av en oerhörd slump är det en gammal vän från Pamelas innan-hon-var-säker-på-sin-sexualitet-tonår. Larry berättar för Janet att han har AIDS och hon tar det dåligt. Kassler klampar in hos Charlie för att pusha honom ännu mer om hur han mördat Ann-Sofie, samt Leif Rångebrandt som han ”slagit på säften”. Det leder nästan till en fight – istället sätter sig Kassler i bilen utanför för att spana i ”femtio timmar” i hopp om att Charlie ska göra ett misstag. Klimax vill ha mysmiddag med Pamela – ”tända ljus, vitt vin och räkor, fotmassage” – men de gör slut istället. Pilla föreslår för Kaj att Alva kanske blivit drogad – sen freakar hon över att Sten är med i tidningen och tycks leva loppan på fängelset. Eivor, Sten och lill-Klas träffas samtidigt i hans cell; de har ett slags långsamt kramkalas där Eivor nynnar en läskig sång. Clark och Tommy snor en moppe. Charlie dricker en flaska J&B, svär över Kassler och åker upp till vattentornet för att gräva upp Ann-Sofie, av någon anledning. Kassler har somnat i bilen och vaknar för sent. Innan Charlie hinner bli klar avbryts han dock av Tommy och Clark som fortsätter gräva och hittar liket.


Krediterad manusförfattare: Karin Alvtegen-Lundgren.

Krediterad regissör: Thomas Kaiser.


Kommentar

Larry har HIV men säger att han har AIDS.

Clark snor samma gula moppe han körde omkring på i Avsnitt 77.

Janet sitter och tittar på norska TV-såpan ”Sju systrar”.

Tanja har Spice Girls-tröja och Spice Girls-örhänge och är klädd helt i blått som en ”Smurfy Spice”. Året är 1997.

För att vara helt rättvis så är Stens blommogram, om än superkristet, inte direkt psykopatiskt. Scenen framstår istället som om Jackie bara är avundsjuk.


Citat

”Du, du har redan gjort tillräckligt. Det bästa du kan leta reda på det är en dusch! Jag trodde jag kunde lita på dig Jojje” / Kaj

Larry: Coola ner er lite nu grabbar, brudar är liksom inte som andra killar
Clark: Du det där med blommor och bin, det lärde du mig om när jag var tio. Jag har fortfarande kvar tidningen.
Larry: Ja men det här är överkursen. Man kan liksom inte bara köra raka rör, pang på, rakt in i rödbetan.

Larry: Jag håller på att dö!
Janet: Ta en TREO då.

”Det är ju inte klokt!” / Pilla


Säsong 7


Tre kronor