Tre kronor – avsnitt 73

Pilla ska kväva Moa med en kudde.


Avsnitt 73. Kassler har snaggat sig. Lena är helt körd och funderar på att sluta som polis. Till slut erbjuder han henne sitt gamla jobb.  Pilla blir hemkörd av polisen. Hon lovar att aldrig ”springa bort” mer. Pjotr har fått ersättningspengar och är på väg tillbaka till Ryssland men först ynklar han sig genom att låna pengar av Verner till en taxi. Sen säger han att han inte ska åka någonstans. Ann-Sofie tror att Birgitta är ond och att det fortfarande bara är en ”fas” att Charlie vill skiljas. Under tiden kastar Birgitta ut Charlie ur sitt hus. Klimax har skickat Pamela-demon till ”Brunnberg Records” och dom vill snacka med honom och Abby. Brunnberg Records visar sig ledas av sliskig typ som säger sig syssla med ”allt ifrån vikingarock till mjukpop och dansband”. Han tycker låten känns ”fräsch” och försöker tvinga dom skriva på ett kontrakt på rättigheterna. Klimax vill spela in låten själv och river sliskots check. Sen bråkar han och Abby om integritet vs kreativitet. Abby skriver på kontraktet och Klimax anser att han kan dra åt helvete. Victoria har blivit Veckans Lolita i en porritdining (eller är det Se & Hör?). Jojje vill inte att tidningarna ska stå i stället och Reine säger att det bara är för honom att ”lätta” om det inte passar. Tanja går till Lena för hjälp. Under tiden blir Victoria drogad av Bulten och Erling när hon går tillbaka till fotostudion. En mystisk man kommer in på Mimmi Burger och påstår sig vara Lucindas pappa. Verner försöker få iväg Pjotr med ett flygplan men Gunvor vill att han ska bo hos dom. Pilla freakar på Moa för hundrafemtioelfte gången och försöker kväva ungen med en kudde. Kaj tappar en teservis i golvet och räddar situationen. Agneta bjuder Kent på middag. Ann-Sofie och Birgitta har ett melodramatiskt bråk. Tanja berättar för Las Chicas om Victorias porrbildsstory och dom sticker iväg som Räddningspatrullen. Under tiden kommer Lena dom onda fotograferna på spåren. Birgitta och Charlie har ett melodramatiskt samtal. Ann-Sofie ska börja supa igen men räddas av Jojje. Kent och Agneta hånglar på en stenig kulle. Kaj tvingar tillbaka Pilla till sjukhuset och hon freakar. Inte förrän Hugo påpekar att hon borde åka verkar hon fatta att hon är störd. Verner blir deprimerad av Pjotr. Las Chicas hittar Victoria nerknarkad i ett hörn.


Krediterad manusförfattare:  Erik Andersson.

Krediterad regissör: Peter Nicolaisen.


Kommentar

Startmüslin har återvänt till Klimax frukostbord.

Brunnberg Records-snubben spelas av Fredrik Dolk, en av Sveriges dubbningsprinsar.

Hur många variationer har Reine på vad man kan göra om något inte passar?

Ska ”Brunnberg Records” vara någon slags passning till Ulf ”Vanheden/Hans Westberg” Brunnberg?

Överlag får man säga att serien blivit ganska obehaglig och ”seriös” här.


Citat

”Undercover, eller?” / Kenta, om Kasslers nya frisyr

”Jag behövde bara vara ensam ett tag och tänka” / Pilla, om varför hon stack mitt i natten för att självmordsbenäget stirra ut för en bro

”Jamen herregud. Har du sprungit och blivit feminist nu också? Du, nu går du ut och sätter tillbaka tidningarna i stället innan du åker på en vinge så du landar bland flingpaketen där borta” / Reine till Jojje.


Säsong 6


Tre kronor