Tre kronor – avsnitt 66

Pilla får ännu ett totalt sammanbrott.


Avsnitt 66. Charlie och Birgitta är nu på inofficiellt datingstadium. Hon tvättar hans kläder så att Victoria blir sur.  Pilla ligger på sjukhuset och är avtrubbad. Hennes psykotiska beteende i förra avsnittet får ingen vetenskaplig förklaring. Kaj vill ha tillbaka henne från sjukhuset men det går inte an för personalen som tycker att hon är mega-utbränd typ. Efter att hela Bamse-historien blivit känd säger Abby också upp sig från Tre kronor. Bamse är beklämd. Gina och Lucinda är trötta på att vara kyrkråttor så dom snor pengar ur kassan på Reines närköp istället; dom kommer undan eftersom Reine inte är någon ”Carl Lewis”. Därefter kommer Kassler och vill ha sampo. Lena har bosatt sig i Agnetas soffa och förvandlats till ett bakisvrak (hon håller på att ”gå under”). Alla mobbar Bamse på grund av vad som hänt och ingen tycker synd om honom. Pamela fortsätter pola med Klimax. Dom pratar om karriär och livsval. Klimax beter sig som nån slags guru och säger att det inte finns några ”genvägar”. Abby imiterar Stevie Wonder och Tanja tycker han borde starta ett band. Birgitta låter Kenta ta ut River på en promenad. Det blir bökigt när Tanja och Victoria träffar honom med barnvagnen på Tre kronor. Pilla lämnar sjukhuset, sätter sig på en bänk, dumpar Moa på bänken och går tillbaka. Reine rasar över att Pamela känner Gina och Lucinda – parallellt med att Pamela ska hjälpa dom. Dom dyker upp med Reines stulna närköpspengar. Det hela resulterar i att dom får äta middag hos Gustavssons – Pamela förklarar att hon och ”las chicas” ska få bort fler unga tjejer från gatan. Taggen ska sticka till Argentina. Han får en present av alla kidsen i Mälarviken – en kompass. Av Kaj får han en bok om Sverige. Charlie och Birgitta har middag. Hon har aldrig hört uttrycket ”carpe diem” förut. Charlie ger henne ”heta blicken”. Det ska bli rättegång mot Lena. Katta försöker prata ihop sig med Bamse för att inte åka dit för allt fuffens dom gjort. Det visar sig att det hela är en fälla – Bamse har en hemlig mikrofon och runt hörnet kommer Kassler och haffar Katta. Pilla får ännu ett totalt sammanbrott och tror att personalen på sjukhuset haft bort Moa fastän hon själv försökt bli av med ungen. Kassler sätter dit Katta för en massa olika saker. Hon kommer hamna i fängelse i minst ett halvår, sen kommer hon väl bli ”lapplisa”, tror Kassler. Bamse sticker från stan. Victoria kommer för att prata med Taggen men Kaj förklarar att han redan åkt och blir borta ett bra tag. Charlie och Birgitta lyssnar på klassisk musik och han försöker hångla upp henne i soffan. Hon blir mest nervös och konstig. Sen kommer Victoria in och ger dom ”ni-är-patetiska-”blicken.


Krediterad manusförfattare:  Thomas Borgström.

Krediterad regissör: Peter Nicolaisen.


Kommentar

Kattas avsked ur serien är tillfredsställande. Bamses, less so.

Detta är alltså avsnittet med den legendariska ”sampo”-scenen.


Citat

Reine: Hejsan flickor! Hade ni några synpunkter eller va?
Gina: Det står fel århundrade på käket.
Reine: Hörredu är det så att det inte passar så är det bara att hattja dojjerna och dra, hara ni? Stick? … Vilka glin, komma här och klaga på datummärkningen, va?
Jojje: Ja, helt utan anledning också.
Reine: Hö, hö, hö, nu ska inte du stå här och va lustig, häng me och hjälp till i stället – ÖH! VAD FAN HÅLLERU PÅ MED?!
Gina (snattar kassan): Fan sere ut som, fetto!
Reine: Jojje, vi är rånade för helvete!
Kassler (random): Vadå rånade?!
Jojje Fan vad häftigt, vi är rånade! Kom dom undan?
Reine: Kom dom undan? Vad troru? Jag är väl ingen Carl Lewis heller!
Kassler: Hanisampo?
Jojje: Va?
Kassler: Sampo.
Jojje: Öh, vänta ska jag höra efter. Reine! Den här kunden vill ha sampo.
Reine: Sampo? Vad fan är det för nåt? Sampo?
Kassler: Inte sampo. TSAMPO! Det är för dom som har hår!
Reine: Hä, hä, hä! Samborombon, en liten by förutan gata eller, va? Hörredu äru säker på att du inte ska ha palsam eller hårsele?!


Säsong 6


Tre kronor