Tre kronor – avsnitt 49

Tanja har ”valt ut” Abby.


Avsnitt 49. Bamse flyttar in hos Katta. Efter att hon gått till jobbet klampar Bruno in och psykar honom genom att försöka tvinga på honom hans gamla rånpengar. Det är Lucia och Birgitta är bekymrad, då hon utgår ifrån att Klimax kommer dricka en massa sprit. Hon anordnar till och med en träff för oroliga föräldrar. Reines svartsjuka fortsätter när Mimmi ska åka till Marbella med Agneta. Han verkar dock ha kommit över sin bockneuros, tänker inte gå till terapeuten mer och verkar ha skärpt sig vad gäller Sonja. Katta och Lena bondar. Pablo kommer tillbaka från Köpenhamn och har köpt en present till Agneta. Återigen blir Taggen vittne till deras kel. Sen freakar han och Pablo lite. Katta kommer på att ungdomarna säkert vill fira drogfri Lucia på Mimmi Burger. Abby har fått ansvaret för Tre kronor över helgen och säger att dom har en bra festlokal. Klimax får en idé. Birgitta får inte tag på Gustav Frank. Hon stalkar reda på hans adress via Lena. Sen går hon till hans lägenhetsuppgång och ser honom med en annan kvinna. Sanna och Jimmy har smetigt prat om hur kära dom är i varandra. Sen frågar hon om han kan köpa ut hur mycket alkohol som helst vilket han såklart går med på. Sonja fortsätter kladda på Reine men han har blivit ganska immun. Han går ändå med på en ”ren affärsmiddag”. Bruno har plötsligt en ful vagel i ögat, och försöker övertyga Katta om att Bamse är en bad guy. Sen går hon till Bamse som sätter hårt mot hårt. Hon tror på honom dock. Tanja har ”valt ut” Abby.  Vivianne von Trier berättar för Gunvor om hennes Verner-dejt under talangjakten. Hon blir extremt upprörd, Verner blir lite förbryllad. Sen freakar dom tills Reine kommer hem och säger åt dom att skärpa sig. Pablo lagar middag hos Lindgrens och börjar råstöta på Lena som råkar vara där. Bruno ber Jimmy om en jättetjänst och han är klen och säger okej. Därefter går han till Vosloo-lookaliken och börjar sätta en plan i verket. Inga ungdomar kommer till den alkoholfria lucian – nähe? – men Katta och Bamse dansar till funky porrfilmsmusik istället. Klimax ringer till Birgitta från Tre kronor och låtsas vara full. Alla vuxna kommer dit och blir överraskade av ett långbord med mat, samt ett luciatåg. Tanja är lucia. Klimax är rullstolstomte. Sen blir det raveparty där föräldrarna festar med dom vuxna med hjälp av alkoholen som kidsen fått av Jimmy som köpt ut. Det är som en blandning mellan Annas fest i Sunes jul och något från typ Svart Lucia. Pablo och Lena kladdar lite på dansgolvet. Abby dansar med Sonja så att Tanja blir upprörd. Gunvor och Verner blir sams och inser att Vivianne von Trier är dum. Pablo följer Lena till dörren, dom pratar lite snusk och går in för att ”göra det”. Bamse hittar ”sina” pengar i en väska på golvet, gömmer dom för Katta och ser aningslös ut när hon frågar vad han håller på med. Avsnittet avslutas aningen abrupt.


Krediterad manusförfattare:  Rikard Bergqvist.

Krediterad regissör: Göran Carmback.


Kommentar

Jag känner igen Kattas mysiga mockarock med vitt fårfluff typ. Den var poppis på 90-talet.

Bruno klampar in för andra gången. Hans vagel i ögat är extremt påtaglig och störande.

Jimmy köper ut sprit till ungdomarna som sen har fest med föräldrarna med spriten dom ”köpt”. Hade aldrig visats på TV idag.

En asjobbig 90-talsdancetechno-låt där någon skriker GET DOWN om och om igen gör rave-scenerna svåra att koncentrera sig på.


Citat

”I’m sure its nothing just a jift.” / Pablo, av alla människor, pratar nu svengelska.

Verner: JAG LJUGER INTE!
Gunvor: NU LJÖG DU IGEN!
Verner: NÄ!

Katta: Ska vi ringa Lena?
Bamse: Ja det är ju en bra idé. Då blir vi två snutar och en bankrånare som firar alkoholfri lucia på en hamburgebar.
Katta: Lägg av, det är inte ens roligt.
/Faktiskt inte

Pablo: So I ask again. Can I kiss you?
Lena: You can try.
/Hot stuff.


Säsong 4


Tre kronor