Tre kronor – avsnitt 47

Terapeuten håller upp rorsharch-bilder och Reine relaterar allt till sex.


Avsnitt 47. Sanna går omkring i ett lakan efter operation Bambi. Alva går omkring med en bandspelare och intervjuar folk för skoltidningen. Katta tycker att morgonkaffet smakar apa. Kaj tycker inte det är något fel på kaffet. Den obehagliga men samtidigt sällsamt sympatiska soc-vampyren försöker förklara för Klimax att hon har ett jobb men han blir upprörd och melodramatisk på ett lite pinsamt sätt. Reine läser Freuds Sexualteori inför terapeuten. Smart-Jimmy tror fortfarande inte att det är något fel på MC-samuraj fastän Sanna blivit utsatt för operation Bambi och sett maskingevär i deras lokal. Birgitta ska ha en dejt med näste man på kontaktbyrån – Örjan. Verner kan inte se någonting och letar efter sina glasögon. Han har dom dock redan på huvudet. Bruno övertalar den bisarrt lättlurade Jimmy om att MC-Samuraj är reko. Sen blir han dock upplockad av Lena för förhör. Hon plockar också upp Bamse som nu avslöjas som pojkvän till Katta. ”Det var det jävligaste” säger Lena. Sonja psykar Reine om terapeuten och tycker han borde klä sig sportigt när han går dit. Det leder till att han går dit i Umbro-jacka. Terapeuten visar sig vara ganska stirrig och skum. Han visar upp rorsharch-bilder och Reine relaterar allt till sex. Sen blir han nervös och tror att terapeuten har dille på krukväxter, men terapeuten får honom att stanna genom att på en gång lista ut att Reine är där för att han har trogenhetsproblem. Sanna säger att Jimmy kan glömma henne. Mimmi och Agneta återupptar sina planer på att åka till Marbella. Lena psykar Bruno på förhöret. Han flinar inget Martin Stenmark-leende längre. Dessutom får han ingen kaffepaus. Bamse är coolare i sitt förhör. Alvas intervjuer visar sig vara en ganska långsökt plot point; hon sitter på Mimmi Burger och spelar upp intervjun när Klimax pratar om River och soc-vampyren råkar sitta vid bordet intill och blir övertygad om att Klimax är en bra förälder. Birgitta har en dejt med Örjan, som visar sig vara Nils Moritz (Omar från Ture Sventon). Han är mesig, nervös och verkar sakna viljestyrka; sen tar han av sig alla kläder utom sina röda kalsonger. Hon sparkar ut honom allvarligt och börjar gapskratta när hon stängt dörren. Klimax vill bara vara vän med Tanja, som gör ytterligare närmanden. Sen klampar soc-vampyren in och säger att Klimax kan vara lugn. Pablo ringer och säger att han inte kommer tillbaka. Taggen blir ledsen igen. Pilla och Kaj har mysmiddag. Hon berättar att hon är gravid och han blir dödsupprörd eftersom han är steril.


Krediterad manusförfattare:  Lisa Sahlin.

Krediterad regissör: Pontus Klänge.


Kommentar

Soc-vampyren gör sig skyldig till inklamp. Jag vet inte varför jag gillar henne i övrigt. Hon har en kuslig charm.

Nu har jag lagt märke till att samma 90-talssoftrock-ballad då och då spelar i folks kök. Jag undrar vad det är för låt. Den har också en kuslig charm.

Hur kan Reine relatera alla dom där random plumparna till sex? För övrigt borde Reine och terapeuten fått en egen separat TV-serie.


Citat

”Vad tror du Birgitta Wästberg skulle säga om hon fick syn på mig när jag hjular runt i trädgården?” / Reine har oklar ångest över att gå i terapi.

Pilla: Du tror inte det är ditt barn?
Kaj: Neh!


Säsong 4


Tre kronor