Tre kronor – avsnitt 43

Mimmi fortsätter vara arg på Reine och kastar ett glas juice i ansiktet på honom.


Avsnitt 43. Bamse renoverar Kattas lägenhet; hon struttar omkring endast iförd handduk. Taggen och Pablo börjar hänga, dom målar tillsammans och sånt. Alva blir ledsen. En påtagligt jobbig aristokrat-tant vid namn Vivianne von Trier dyker upp. Agneta anordnar pensionärskväll på Tre kronor. Tanken är att hon ska sälja räkor, men allt blir farsartat eftersom pensionärerna är lata och snåla. Bruno börjar psyka Bamse när han jobbar på Mimmi Burger. Sen kommer Jimmy och glädjefreakar för Bruno är hans gamla befäl; det visar sig att Jimmy typ dyrkar Bruno och allt luktar tragedi. Reine försöker ”snacka” med Sonja men blir så nervös att han gör henne till butikschef istället. Tanja letar efter någon att förlora oskulden med och försöker därför bli kompis med Klimax. (Nu säger hon att hon är hinduist). Birgitta går till Livspartner AB och dealar med en snubbe som ser ut som en korsning mellan Björn Ranelid och Christer Björkman. Agneta börjar föra krig mot Mimmi genom att affischera på Mimmi Burger osv. Anna Sivertsnånting från Socialtjänsten kommer på besök för att prata med Klimax och Birgitta. Hon låter lite grann som en vampyr. Det blir stelt när Birgitta blir försenad (hon är ju på Livspartner AB och skriver en profil för rosa mannen). När hon väl kommer är hon hysteriskt nervös och Klimax freakar. Bamse försöker snacka med Jimmy om Bruno men det går inte så bra. Katta avancerar utredningen genom att komma på att illegala vapen smugglats in via armén/Bruno. Sen gör hon mysmiddag med Bamse. Kaj fixar glassparty, sätter sockerbitar i tänderna och låtsas att han är japan. Mimmi fortsätter vara arg på Reine och kastar ett glas juice i ansiktet på honom. Alva dunderfreakar, Pilla är klok och vis och tröstar henne. Sen visar Taggen hur mycket han bryr sig genom att tvinga henne följa med familjen på bio. Utanför bion ser dock Taggen hur Sanna hoppar på Jimmys MC och blir vemodig. På pensionärsträffen börjar Vivianne-tanten bonda med Gunvor. Verner blir uppbjuden till dans men blir arg när det är rumba. Kaj ältar om det här med barnen. Pilla är klok och vis och tröstar honom, bland annat med hjälp av sitt heliga kött. Birgitta freakar på Klimax som står på sig. Bamse och Katta ”gör det”.


Krediterad manusförfattare:  Anders Brundin.

Krediterad regissör: Magnus Skogsberg.


Kommentar

Avsnittet innehåller en hel del old-school-flaskor. Glasflaskor med Vichy Noveau och Colaflaskor i hårdplast. Allt som saknas är Shio.

Kajs fjanteri med sockerbitarna ser ut att vara improviserat för Katta (Tina Leijonberg) ser ut att skratta på riktigt.

Agneta har på sig en Rederiet-kavaj hon måste snott från SVT.

Av någon anledning visar dom Easy Rider på bio. Hugo vill se GoldenEye, Alva förklarar att den är barnförbjuden. Det är å andra sidan Easy Rider också, men whatever.


Citat

Tanja: Varför sitter du i rullstol egentligen?
Klimax: Därför att min farsa sköt mig i ryggen när han skulle råna posten
Tanja: Stackare!

”Låt mig berätta om vår fina, fina familj. Ska jag berätta om syrran som går runt och anklagar präster för våldtäkt. Eller om morsan som försöker ta livet av sig och hamnar på hispan. Eller om farsan som skjuter sin egen son i ryggen på ett postrån. Sonen blir förlamad för livet utan jobb utan pengar. Vill du höra mer, ska jag fortsätta?” / Klimax har känslan men inte rätta viljan.

Katta: Är inte det här ganska bra jobbat?
Lena: Vadå vill du att jag ska göra vågen eller? / Lena är cool.


Säsong 4


Tre kronor