Tre kronor – avsnitt 39

[Bimbo ser ljuset i slutet av tunneln]


Avsnitt 39. Birgitta freakar över att Lisen försvunnit. Verner freakar över att läkarna inte hittar något fel på Gunvor. Kassler freakar över att Salongo inte gjort något olagligt. Katta flyttar ut. Klimax får en gitarr av Bimbo i bröllopspresent. Kaj ska flytta till Umeå. Han får både blommor och hotbrev. Lena berättar att Olga nu måste åka hem till Ryssland. Reine läser det fina brevet hon skickat till Jimmy. Basketlaget ska åka på finalmatch, Kenta skjutsar dom i en skranglig buss. Den försvunna Lisen dyker upp hos Kaj. Hon säger att hon varit hos sin pappa. Hon säger också att även hon ska flytta. Kassler hoppar omkring hålögd och besatt på sina kryckor och har helt freakat ut. Lena daddar honom till ro och sjasar iväg honom en gång för alla. Kenta och Reine bondar eftersom Gunvor ger sken av att ligga för döden. Bussen till basketfinalen går och Birgitta hinner hämta Rivers napp som Bimbo har. Under bussresan sitter hon sen och leker med Rivers mjukismask och säger hon aldrig mått så bra som nu. Mimmi anordnar en överraskning för Kaj; alla i Mälarviken invarderar hans kök och börjar måla om i målarkläder och överlämnar en protestlista á ala Alva angående Kajs flytt. Till och med Kyrr-koherden är med. Lisen har sökt in på internat. Det visar sig att Gunvor bara haft borrelia hela tiden och inte är i någon fara alls. Alla i bussen sjunger Winds of Change när Kenta märker att bromsarna på bussen inte funkar. Han kör in i fel tunnel och möter en annan buss i motsatt riktning. Allt blir vitt, sen får man se Bimbo ligga blodig och död på marken.


Krediterad manusförfattare:  Hans Rosenfeldt.

Krediterad regissör: Magnus Skogsberg.


Kommentar

Ett avsnitt man minns. Det här var första gången (men inte sista) jag hörde hallåan varna för otäcka scener innan avsnittet.

RIP Bimbo


Citat

”Du! Roger Pontare! Han är artist! Och bor i Norrland!” / Kaj försöker muntra upp Pilla som inte vill vara artist i Norrbotten.

”Marlon Brando, släng dig i väggen! Här kommer jättebebisen Reine Gustavsson. Ba-BOOM!” / Jimmy.

Kenta: Det här…
Agneta: Vilket då?
Kenta: Det är ju början… på…
Agneta: … på en fantastisk vänskap?
/Agneta är nu cineast också.

Mimmi: Du, ibland är vi som strutsar hela högen
Agneta: Jaha, lägger ägg i fel bon eller?
Mimmi: Det är väl inte strutsar, det är väl gökar
Agneta: Jag gökar i alla fall inte, det kan du skriva upp

”Lisen har kommit tillbaka, vi är gifta. River finns. Vi ska åka till Rimini. Din mamma gillar mig, jag gillar henne. Allt är bra.” / Bimbo (famous last words)


Säsong 3


Tre kronor