Tre kronor – avsnitt 36

Bimbo ser lite dum ut.


Avsnitt 36. Reine har fått bandage runt halsen och laddar sin bössa. Salongo gömmer fler flyktingar. Kassler verkar planera något storslaget. Lena berättar för honom att hon känner till att hans syster varit gift med en elak libyer. Olga sover på Mälarmötet och är ledsen. Lena berättar för Agneta att Kassler planerar en razzia. Kaj är megadeppig och funderar på att sluta som präst; Pilla vill fira en glad påsk. Sanna kommer till Bimbo och berättar att hon ska på audition för en roll i en ny ungdomsfilm och ber Bimbo följa med – hon pratar av någon anledning med bebisröst och säger ressigör istället för regissör. Kenta frågar Reine om han kan gömma flyktingar i huset. Aldrig i livet, säger han. Men Gunvor tar ansvaret för beslutet istället. Sannas ressigör visar sig vara värsta pervot. Ändå dumpar hon Bimbo med honom, varpå det visar sig att han ska göra en film om en ung tjej med ”grisidentitet”; han tvingar Bimbo att ta på sig en grismask och gå omkring på alla fyra och grymta medan han filmar henne – sen kommer alla tjejer i serien in och avslöjar att allt är en möhippa. Bimbo ser lite dum ut. Kenta får ett påskägg av Agneta med godis och nikotinplåster och frågar om han vill bo hos henne. Parallellt med Bimbos möhippa planterar grabbarna Marabou-choklad i Klimax rullstol, anklagar honom därefter för snatteri och låter Leif haffa honom; det visar sig givetvis vara hans svensexa och dom kör till Tre kronor för fest där alla sitter i rullstol. Bland annat finns en tutt-tårta samt en strippa som visar sig vara en barnkalas-clown. Kajs familj är helt utfryst från all denna aktivitet. Bimbo och Klimax får en bröllopsresa till Riminis i bröllopspresent. Kenta snor med sig Agneta från festen och går till hans hemliga ställe eller nåt sånt. Jimmy går till Mälarmötet och sopar till näste man som Olga misslyckats med att binda ordentligt i sängen. Det blir dålig stämning på bröllopsfesten när Pilla dyker upp och förklarar att deras familj är krossad. Reine blir upprörd när han ser dom tre svarta männen sitta hemma hos honom och titta på TV. Leif och Lena kramas lite, sen slafsar dom, sen ser det ut som att dom ska ”göra det” men så ringer telefonen och Katta pratar in ett meddelande. Reine fångar inbrottstjuvarna, hotar dom med sitt gevär och tvingar dom äta kattmat.


Krediterad manusförfattare:  Lisa Sahlin.

Krediterad regissör: Pontus Klänge.


Kommentar

Man märker att det är 90-tal när kidsen går på auditions för ”ungdomsfilmer”.

Inbrottstjuvarna är märkligt nog med på svensexan också. Dom avslöjas för att dom ser lite grann ut som Hjalle och Heavy.


Citat

”Vad bra att jag är här. Och efter mig, syndafloden så att säga” / Kassler pratar om sig själv med bibliska proportioner.

”Jag tycker bara att det är så förbannat konstigt att varenda invandrare nuförtiden är flykting. Finns det ingen som bara är en helt vanlig hederlig invandrare längre?” / Reine demonstrerar sin nyanserade invandrarpolitik.

”Du, hur bra är du på att grymta egentligen?” / Ressigören.

”Såååjaa [sadistiskt skratt]!” / Reine med geväret.


Säsong 3


Tre kronor