Tre kronor – avsnitt 28

Plötsligt sliter Lisen av sig alla kläder och säger att hon ”vill”.


Avsnitt 28. Det har varit inbrott i Reines närköp och Reine blir förbannad på allt i hela världen, bland annat på att Jimmy inte vill jobba i närköpet. Alla kidsen är ute på konfirmationsläger med Kaj. Leif är också med, av någon anledning. Där blir det vidare strul mellan Lisen, Taggen, Abby och Sanna. Gunvor tänker köpa biljetter till alla Sveriges EM-kvalmatcher till Kenta om han slutar röka. Dessutom ska han ta över Verners jobb på Tre kronor. Gunvor och Verner kelar till ljudet av Mix Megapol. Lena träffar Birgitta på närköpet och hon bestämmer att dom ska ha en tjejkväll hos henne (Birgitta), nu när barnen är borta (dom har, så kallat, ”bf”). Birgitta ser livrädd ut, men accepterar att göra tacos även om hon inte vet vad det är (”Tak-åss?”). Bimbo är arg och gravid. Kaj åker häst och vagn. Jimmy gnäller på Mimmi om att Olga är skitjobbig och erkänner att han nog inte borde gift sig med henne. Birgitta lagar tacoskal från scratch. Abby och Lisen gojsar med vansinnigt äckliga stuvade makaroner när dom är i köket på lägret. Kenta lyssnar på sluta röka-band och kramar en kudde. Reine och Jimmy fortsätter att bråka, samt tävla i fåniga röster. Olga ”bantar” genom att dricka upp en flaska vitt vin och bli lullig – senare på kvällen har hon en partyhatt och är full som en kastrull, går upp två kilo och freakar offscreen. Agneta blir besviken på den nya killen på Tre kronor eftersom det Kenta; det blir inte bättre av att han dyker upp med en massa snus i munnen och därefter svimmar. Lisen går till Kaj och gnäller vidare om tonårsintrigerna; Kaj gör sitt bästa för att hänga med. Kaj läser snuskiga kärleksdikter ur Höga visan för kidsen och pratar kärlek – taktfullt nog, eftersom alla kidsen har kärleksproblem. Tjejkvällen hos Birgitta blir något av ett fylleslag eftersom Agneta har med sig ”hur mycket tequila som helst”. Dom pratar om karlar och barn och sätter dreads i Lenas hår. Allt urartar till att dom byter kläder med varandra och låtsas vara varandra. Birgitta avslöjar att hon blivit sexuellt utnyttjad av en äldre man när hon var ung. Lisen går återigen till Kaj för att gnälla – plötsligt sliter hon av sig alla kläder och säger att hon ”vill”. Han försöker ta på henne kläderna igen och när Sanna smygkikar in ser det helt fel ut. Hon springer till Bimbo och skvallrar viskande i mörkret. Kaj drar av sig prästkragen och suckar utmatttat. Det blir ett sånt avsnitt som har piano-ackompanjerade eftertexter.


Krediterad manusförfattare: Carolina Falck.

Krediterad regissör: Magnus Skogsberg.


Kommentar

Här börjar det kännas som att serien drar igång, sett i långa loppet.

Synd att Sverige inte kvalade in till EM det året.

Tjejkvällen är faktiskt vansinnigt rolig.


Citat

”Du är familjen, du tillhör klanen!” /Flockfadern Reine till Jimmy.

”DU luktar illa!” / Gunvor till Kenta.

Mimmi: Men herregud Jimmy, ni har ju bara varit gifta en vecka!
Jimmy: Det borde finnas ångervecka

”Vitt vin och proteiner? Nej tack hörru” /Reine

Kaj: Du tycker inte om Abby, är det så?
Lisen: Jo, jo, det är bara det att Sanna tror att jag tycker för mycket om honom. Och vad Abby tror det vet jag inte.
Kaj: Men det är väl bra? Att man gillar varann menar jag?
Lisen: Ja men Abby är Sannas.
Kaj: Ja! Då är det väl ingen fara på taket då?
Lisen: Jomen.. hon gjorde slut med honom för att hon tror att han var kär i mig. Men Taggen tror att jag gillar honom.
Kaj: Mhm… men vem gillar Abby då?
Lisen: Han gillar oss allihop. Men han är kär i Sanna. Men han tror att Sanna är kär i Taggen. Men jag tror tvärtom att det är Taggen som är kär i Sanna.
Kaj: Öööh.. jaha. men vem är Sanna kär i då?
Lisen: Abby. eller Taggen, jag vet inte. Hon blir sur på mig för att jag är med Abby. Hon tycker om att bli tröstad av Taggen.
Kaj: Ah, men då hade jag rätt då? Va, att du är kär i Abby?
Lisen: Nej!
Kaj: Nähäe… ja, Lisen, det här verkar ju långt mycket svårare att hänga med i än en doktorsavhandling om kyrkans separation ifrån staten.

”Jag har i alla fall med mig det enda som gäller ikväll och det är tequila. Hur mycket tequila som helst” /Agneta laddar.

”Att vilja sätta på nån fast han sitter i rullstol…!” / Bimbo om vad kärlek är för henne.

”Välkomna. Jag har bakat några kakor, jag har slaktat grisen…” / Lena som Birgitta.

”Jag måste byta jobb alltså. Jag orkar inte med dom socialpsykologiska effekterna på mitt beteende. Nämligen det att jag också är människa…” / Agneta som Lena

”Äsch då, jag får ta männen som dom är.  Även om jag blir lite jätteledsen… ja jisses, lite sex rensar bara huvet. Bara dom inte förstör min frisyr” / Birgitta som Mimmi


Säsong 3


Tre kronor