Tre kronor – avsnitt 26

Birgitta verkar ha tagit livet av sig.


Avsnitt 26. Bimbo berättar för Klimax att hon är med barn – hon är ångestig, han blir glad för att han ”funkar”. Reine beter sig glatt för att Jimmy och Olga ska gifta sig; han vill föra fram Olga till altaret. Leif har sovit på soffan; Lena pushar honom om vart han var igår och han ljuger dåligt. Träsk-Television ringer till Kaj och frågar om han vill bli TV-präst. Salongo försöker anordna ett svensk-ryskt bröllopsparty men Agneta övertalar honom att köra sitt afrikanska stuk istället. Gunvor uppsöker en läkare och det visar sig att hon är dement och har typ Alzheimers. Sanna pushar Leif om Katta. Han säger att det inte är som hon tror fastän det är precis som hon tror. Katta avslöjar (förstås) för Lena att Leif varit med henne. Lena ältar återigen hos Agneta. Pilla ska iväg till studion igen. Leif erkänner att han ”gjort det” med Katta för andra gången och Lena blir upprörd och säger att det är slut nu – Sanna dyker upp och man hör henne springa upp för trappen igen. Birgitta har köpt en massa kläder på NK och pratar ungefär som om hon ska ta livet av sig. Olga och Jimmy gifter sig; Kenta håller ett fint men lite halv-akward bröllopstal. Salongo har återigen en Afrika-fest och alla är glada. Klimax och Bimbo har ett förtroeligt samtal; hon säger att hon bara ser ”ingenting, alldeles grått” när hon tänker på framtiden. Klimax friar indirekt typ. Birgitta läser Fader vår. Reine och Mimmi hånglar i omklädningsrummet och ”gör det” i duschrummet. Lisen kommer hem och hittar sovrummet dekorerat som i slutet på Halloween och mitt på sängen Birgitta som verkar ha tagit livet av sig.


Krediterad manusförfattare: Rikard Bergqvist.

Krediterad regissör: Jonas Grimås.


Kommentar

Leif… vafan Leif!

Gunvors läkare är samma person som spelade läkaren i Vita lögner. Eller om det var Vänner och fiender… eller Nya tider… hm, vad gör man.


Citat

”Jag funkar!” / Klimax kan bara övertala sig själv om sin egen duglighet.

Klimax: Jag är sexton bast. Jag sitter i rullstol.
Kenta: Inte alltid uppenbarligen!
Klimax: Vad ska jag göra?
Kenta: Vadå göra, det är väl bara att tacka och ta emot?
(Kenta brister i faderskapsrådgivning)

”Dinosaurier slutar aldrig, dom äter allt du ser. Till och med bord och stolar! Om dom skulle komma hit skulle dom äta upp hela trädgården…” / Hugo.

Kaj: Brian, Brian, Brian, Brian, Brian!
Pilla: Inte Brian!
/ Kaj och Pilla kommunicerar i Tarzan och Jane-stuk.

”It’s showtime!” / Kaj lever sig in i sin prästroll.


Säsong 2


Tre kronor