Tre kronor – avsnitt 25

Leif hånglar med Katta vid svandammen och går med på att ha sex med henne igen.


Avsnitt 25. Reine har blivit The Shining-galen och tänker döda Jimmy för att han ”gjort det” med Olga. Leif och Lena har blivit sams och kelar på morgonkvisten; Lena tycker att Leif inte ska jobba mer med Katta och Leif har sagt samma sak – han lovar att komma hem i tid också eftersom Lena har en ”hemlis”. Birgitta har fått ett mystiskt brev från Kaj som gör henne konstig. Reine ger sig på Jimmy som skyddar sig med en pall – Kenta och Gunvor hindrar honom. Alva förklarar politik för Hugo. Katta är arg på Leif och ser sig själv som ett offer. Pilla kommer hem från London med ett Mortal Kombat II till Hugo – hon måste återigen iväg till studion och Brian. Eftersom Reine ska ”slå in skallen” på Jimmy känner sig Birgitta tvungen att avsölja sanningen att Jimmy i verkligheten är Reines barn och inte Kentas. Reine blir mycket ledsen på Mimmi för att hon inte berättat detta tidigare. Dom bestämmer sig för att inte berätta för någon annan än. Bimbo beter sig konstigt. Leif hånglar med Katta vid svandammen och går med på att ha sex med henne igen; Sanna råkar tyvärr se dom. Gunvor går omkring utomhus i sin morgonrock och undrar vart hennes små barn är. Birgitta kommer för att älta hos Kaj; han föreslår att dom inte ses mer och att hon uppsöker en psykolog. Hon är som vanligt komplett oförmögen att förstå någonting alls. Reine konfronterar Jimmy på ett stelt och förvirrat sätt. Lena har dukat upp för sin ”hemlis”, dvs en kräftmiddag, men Leif kommer inte eftersom han ju är upptagen med att återigen ”göra det” med Katta. Pilla berättar att hon varit på fest hos Dave Stewart. Kaj vet inte vem det är. Taggen påpekar sen för Kaj att han ju inte bara kan ge och ge och ge utan att få tillbaka (på tal om Pilla). Verner och Reine springer omkring Mälarviken hela kvällen för att hitta Gunvor; dom hittar henne till slut stelfrusen i ett mörkt hörn. Bimbo tar ett graviditetstest som blir positivt.


Krediterad manusförfattare: Michael Hancock.

Krediterad regissör: Jonas Grimås.


Kommentar

Katta läser en Aftonbladet med Lisa Ekdahl på omslaget (hon har vunnit en Rockbjörn). Sossarna och vänstern är stora. Mortal Kombat II är fräscht och London är hett.

För övrigt kul att Pilla går och köper Mortal Kombat II till sin åttaåring. Första bästa splatterspelet duger.

Skulle man veta vem Dave Stewart var när det begav sig?


Citat

”Det är fibrer i, du behöver det” / Smygreklam-Birgitta bräschar ner Startmüsli i Klimax skål.

”Jävla epa-casanova!” / Reine till Jimmy.

”Riksdagen har en kammare och sexton utskott. Sossarna är i regeringsställning, men vänsterpartiet är vågmästare. Bra va?” / den indoktrinerade Hugo.

”Maxat! En brud som gillar skrot!” / Kul att Klimax är glad.

”Jag tyckte jag såg nån eko-limpa röra sig i brödburken…. eller om det var nån stor läbbig sssvammmp, jag vet inte så noga” / Kaj mumlar sporadiska mögeltankar.

”Jag måste ha rätt att göra fel!” / Birgitta förklarar sin livslogik.


Säsong 2


Tre kronor