Tre kronor – avsnitt 23

Katta kommer småfull och uppsminkad, ”förföriskt” klädd med en flaska vin.


Avsnitt 23. Det är nyårsafton; Klimax säger till Lisen att han har en plan för kvällen. Agneta tycker det har varit ett skitår. Birgitta påpekar för Klimax och Lisen att Kronofogden kommer till huset men att allt är coolt och att inget kommer tas – i själva verket tar dock fogdgubbarna en jävla massa saker, eftersom skadeståndet måste betalas omedelbart. Birgitta tar det överraskande lugnt. Lena bor hos Agneta efter att blivit utsparkad av Leif. Sanna bölar för att hon inte vill att Leif och Lena kanske ska skiljas, fastän det var hon som outade Lena. Kaj blir sur på att det blir en artikel om deras privatliv; Pilla skrattar förtjust åt honom. Kenta beter sig skumt. Kaj har problem med att godta Reines giftermål med Olga eftersom hon inte är lutherian och dessutom inte har uppehållstillstånd och inte kan få det (som Reine tror) bara av att gifta sig. Sen visar det sig att hennes papper är skumma. Det visar sig att der vass another män som vass mörderd in Rasja. Pilla kan inte hänga med på Kajs kryssning eftersom hon måste sjunga live i ett nyårs-TV-jippo. Kaj blir sur och Pilla blir sur på att Kaj blir sur. Lena försöker kommunicera med Sanna, det går bra. Katta försöker spela ut Lena genom att baktala henne. Kenta försöker låna pengar av Mimmi, hon säger att han luktar sprit. Klimax rullar omkull och får hjälp av dom störiga killarna ”på gymnasiet”.  Klimax har ff och därmed nyårsfest. Lisen ignorerar Taggen och börjar stöta på Abby, så Taggen börjar hänga med Sanna istället. Klimax blir full och odräglig; Kenta dyker upp och skäller på honom för att han tycker synd om sig själv. Katta kommer småfull och uppsminkad, ”förföriskt” klädd med en flaska vin till Don Leifione, så dom ligger förstås med varandra. Pilla häller ett glas champagne över Brian. Gunvor och Verner har söta nyårshattar. Agneta och Lena dricker vin och fnissar igen; Lena ringer hem men ingen svarar eftersom Leif ”gör det” med Katta. Pilla sjunger den jävla låten en gång till. Birgitta kommer hem till sitt upp och nervända hus och tror förstås att allt är Kentas fel eftersom han står där. Jimmy och Olga hånglar och börjar ”göra det”.


Krediterad manusförfattare: Anders Brundin.

Krediterad regissör: Göran Carmback.


Kommentar

Agnetas jobb i detta avsnitt är att gå runt och muntra upp alla som mår dåligt.

Hur kan Kenta lukta sprit om han inte dricker? Vem av manusförfattarna sopade vems plantering under mattan?

Lena blir utsparkad av Leif och går till Agneta. Ändå har hon på något mirakulöst sätt warpat till sig sin blommiga morgonrock.

Kaj påminner om en berättarröst i UR när han förklarar hur civila rättigheter för invandrare fungerar.

Mimmi har slängt ut Mäklar-Martin. Alltså, man har helt enkelt skrivit ut honom utan någon som helst ceremoni.

Pluspoäng till bäst-Kenta, misär-Klimax och tuff-Bimbo. Minuspoäng till Pilla och Katta. Lisen har gått över stördgränsen nu också.


Citat

Bimbo: Du kommer och kollar på basketträningen idag va?
Klimax: Självklart!
Bimbo: That’s my man
Båda två: *slafs slafs slafs*

”Vad är det för sätt och sitta mol allena på självaste nyårsafton” / Katta, med den moderna kvinnans ordval.


Säsong 2


Tre kronor