Tre kronor – avsnitt 21

Bimbo avslöjar för Mimmi att Mäklar-Martin tafsat på henne och Mimmi lever i förnekelse och tror hon har fantasier.


Avsnitt 21. Det är julstök i Mälarviken. Reine säljer urusla julskinkor så att alla blir magsjuka. Kaj lämnas ensam över jul. Klimax får komma hem och Birgitta är hysterisk (som om det vore någon ovanlighet). Lisen beter sig som hon brukar. Salongo erbjuder Agneta att jobba på Tre kronor. Sanna går på toaletten och råkar därmed höra att Lena och Salongo haft ihop det när hon dyker upp för att prata med honom. Bimbo avslöjar för Mimmi att Mäklar-Martin tafsat på henne och Mimmi lever i förnekelse och tror hon har fantasier. Lisen super. Kenta och Jimmy spyr av Reine-skinkan och springer fram och tillbaka till toaletten (efter ett tag gör även Verner det) i ett dåligt tajmat försök till humor. Sanna pratar upprört med Abby medan en fiol spelar. Lisen läser Hans brev runt middagsbordet så att det blir begravningsstämning. Birgitta super. Fataki kommer till Salongo och Abby. Lisen låser in sig på toaletten. Birgitta är full och fjantig, börjar häva ur sig sina känslor för Kaj så att man skäms. Till slut fattar hon vad hon håller på med. Mimmi får ett startpaket från Ikea av Reine. Mimmi överfaller Mäklar-Martin i tron att han är en inbrottstjuv. Olga vill fortfarande inte ”göra det” med Reine. Till slut spricker Sanna och avslöjar att hon vet att Lena varit med Salongo. Leif får anledning att bli ännu mer leifig. Klimax har fått en stickad tröja av Bimbo – han luktar på den och håller den som en snuttefilt. Gunvor berättar för Verner om sitt liv med Pjotr och berättar att han fortfarande lever och att hon köpt huset med pengar från hans spionaffärer. Familjen Sali har en egen afrikansk fest på Tre kronor. Det är bara dom och en mystisk gubbe där. Birgitta börjar sjunga Stilla natt i julottan eftersom Pilla inte är där men så kommer Pilla iallafall och tar över sången och Birgitta sätter sig ner igen. Odefinerbar konstig stämning uppstår.


Krediterad manusförfattare: Carin Falck.

Krediterad regissör: Karin Falck.


Kommentar

Vissa retroaktiva metoo-vibbar mellan Mimmi och Bimbo i det här avsnittet. Kanske ingen slump att det regisserats och skrivits av kvinnor.

Ungefär här börjar Reine förvandlas till den Reine han blev känd som.

Sanna står bara en meter bort när hon tjuvlyssnar på Lena och Salongo, precis bakom den närmsta stolpen och nästan på samma ställe Mimmi stod när hon fick reda på Reine och Agneta; det där borde döpas om till tjuvlyssnarhörnet!


Citat

”Om ni inte ska köpa något mer är det bara å hatcha dojjerna och försvinn!” / Reine.

”Vi är svarta men vi betalar vitt!” / Salongo.

”Jag förstår väl att du är Verner. Jag förstår ingenting!” / Gunvor är gaggig.

Agneta: En luffare är en luffare vad han än sätter på sig!
Sanna: Och en ljugare är alltid en ljugare.
Lena: Ljugare? En lögnare menar du väl?
Sanna: Mmm. Mitt i prick!

”Du skulle kunna ha på dig en säck och ändå va lika sexig” / Reine väljer sina ord till Olga.

”Visst. Allting är mysigt och skitläckert. Det är bara det att morsan knullat med Salongo!” / Sanna.

Bimbo: Han tafsade och jag tycker du borde veta det
Mimmi: Du, jag hade också fantasier när jag var i din ålder men jag höll tyst om dom!
Bimbo: I din ålder blir man tydligen för dum för att vara smart. God jul, för helvete!


Säsong 2


Tre kronor