Tre kronor – avsnitt 11

Mimmi avslöjar att hon känner till Agnetas graviditet genom att låtsas förgifta henne med råttgift.


Avsnitt 11. Reine kan inte sova eftersom Agneta är gravid. Det visar sig att Stens bombpaket är en födelsedagspresent till Hugo. Pilla är helt omisstänksam, tror att det är från hennes mamma. Lena gnäller på Leif om att han ska anmäla Torsten. Verner dricker kaffe ur Reines mugg. Verner och Gunvor blir sams. Hans går på jobbsökarkurs där han får gå igenom mängder av förnedrande gruppövningar – bland annat måste han i kör utropa JAG ÄR DISPONIBEL med en massa andra. Han failar dock på kursen, och ingen tycker han är övertygande som arbetssökande. Torsten anmäler Leif istället för vice versa och deras chef blir skitsur, sen går Torsten och spöar Kenta ytterligare en gång, samt hotar honom till att ange Leif och inte han själv. Lena och Salongo har sex igen. Kenta köper ut sju starköl till Klimax. Reine snackar med Leif om att Agneta är på smällen. Kaj, Pilla, Alva och Hugo bollar alla omkring med Stens bombpaket. Mimmi fattar att Reine gjort Agneta på smällen när hon står bakom hörnet med en Skogaholms-platta och smyglyssnar på dom. Reine och Leif pushar Kenta till att vittna mot Torsten. Det blir Jimmy som till sist övertygar honom. Verner hjälper Reine med ekonomin genom att peka på papper utanför bild och säga ”det här är inte olagligt men det DÄR är olagligt”. Klimax snor Hans bil och åker iväg och dricker Pripps-burkar med Bimbo. Dom snackar om sina päron. Gunvor och Verner äter middag igen. Verner tycker Gunvor är en av dom finaste människor han någonsin träffat. Torsten torskar till slut genom att attackera Kenta hemma hos Leif för att sedan bli nerbrottad av Leif under pistolhot av Lena. Mimmi avslöjar att hon känner till Agnetas graviditet genom att låtsas förgifta henne med råttgift så att hon (Agneta) får panik och spyr i en kruka. Kaj döper Salongos barn i husvagnen ute på koloniområdet. Pilla sitter deprimerat och tittar på Kurt Olsson när Hugo öppnar Stens bombpaket, Pilla tar honom i handen och sen exploderar deras hus.


Krediterad manusförfattare: Rikard Bergqvist.

Krediterad regissör: Karin Falck.


Kommentar

Bronshjältarna-affischen hänger nu även i omklädningsrummet.

Klimax lämnar Hans bil utanför Tre kronor och han och Bimbo lovar att inte berätta om detta supande för någon. Men hur ska han förklara att bilen står utanför Tre kronor?


Citat

”Du är ju inte klok” / Leif till Torsten.

Bimbo: Du är ju helt galen
Klimax: Well… yes…

”För att bli en bra polis måste man vara en bra människa, och det är man inte om man ger sig på att misshandla ett försvarslöst fyllo utan minsta anledning” / Lena.


Säsong 1


Tre kronor