Sommartider 2018

Det blir aldrig riktigt tal om semester… men något liknande.

Somrarna på den här sidan brukar bli lite hipp som happ – typiskt är att jag säger att jag inte kommer att lägga upp något på ett tag, sedan så gör jag det ändå.

Jag har haft den här sidan, på ett eller annat sätt, sedan 2012. Än så länge har 2018 varit ett mycket mer hektiskt år för mig än något av de tidigare – det förklarar färre biorecensioner, fler eftersläntrande recensioner och ett par veckor med lite luckor. Det förklarar också varför jag fortfarande har bakhuvudet fullt med texter som jag tycker att jag borde ha kunnat skriva för längesedan. Men, tiden rinner ut.

Det jag har på bordet är några texter om etableringar, ton och rytm (uppföljare till de här texterna), en eller två 1979-texter, en drös med kortare och längre filmrecensioner, ett knappt dussin retrospektiv och vad för biofilmer jag hinner ta en titt på.

Det jag gör är helt enkelt att fördela de här texterna över sommaren så att jag blir av med dem. Uppdateringarna kommer att vara sporadiska – vissa veckor många, vissa veckor få. En auteurathon-text om Lois Weber kommer i augusti eller september, förutsatt att ett och annat paket från Amazon kommer i tid. Förhoppningen är att hålla igång år-för-år -tempot med en film i veckan, och biosommaren 1998 uppdateras var eller varannan vecka, men i övrigt är det svårt att säga vad som blir av när.

Jag är inte världens mest organiserade person. Bara för några veckor sedan noterade jag att jag fått Moviezines pris för bästa filmblogg… för tre år sedan! Jag vill inte framstå som otacksam, så jag tackar å det ödmjukaste för det. Det hade varit kul att ta emot äran när det begav sig, men saker blir som de blir.

Så anyhoo, vi ses när vi råkas.