La pretora (1976)


Detta är en smart, italiensk gammal sexkomedi, en av Lucio Fulcis mest underskattade, om en sträng domare (Edwige Fenech) som råkar ha en tvillingsyster som är nymfoman. En slemmig småskurk försöker sabotera domarens karriär genom systerns beteende, vilket efterhand leder till självrannsakan och syrlig kritik mot italiensk katolicism. Orgasmen representerar här största tänkbara frihet – det är inte direkt ett ”djupt” budskap, men till skillnad från amerikanska sexkomedier (eller i ren gladporr) så är detta faktiskt en karaktärsdriven historia där Fenech utmanar bilden som kommer från en kollektiv manlighet som försöker reducera henne till ett sexobjekt. Budskapet (ovanligt optimistiskt för att vara Fulci) är att makt är mäktigare än sex och viktigare än kön, samt att förtryck och tyranni är den sanna synden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *