Tre kronor – avsnitt 91

Pamela har hamnat i ett koma.


Avsnitt 91. Pamela har hamnat i ett koma. Hennes läge är både allvarligt och stabilt på samma gång. Både Kotten och Jackie kommer hem på morgonen; hon för att hon är kär i Pamela, Kotten för att han supit med Larry. De har ett gräl som Ulrika hör. Birgitta tar ännu en TREO för sin ångest. Hon tycker inte hon kan ljuga i rätten för att sätta dit Charlie, men tydligen tycker Jojje det är rimligt. Tommy och Clark har kopierat Sussis jobb-nycklar via den så kallade Nyckel-Jocke. Janet lackar på att Norton äter korv och berättar sen för Larry att han har tusenlappar i plånkan. Alva visar Taggen platsen där hon vaknade upp vid ”landningsmärkena”. Hon berättar hela storyn igen, inklusive de in och utvända trosorna. Kotten och Jackie bråkar lite mer, nu när han vill flytta till ett flottare hus. Norton kommer till Pamelas rum med blommor, håller hennes hand och är allmänt blödig. Charlie ljuger i rätten och tar på sig skulden för Ann-Sofies död. Kassler verkar nöjd. Taggen bekantar sig med Samuel – Det slutar med en bromance där de dricker Zeunerts-läsk på Delit hela dagen och snackar ufon. Se & Hör har skrivit om att Kotten ”letar lyxvillor” och att det vankas skilsmässa hos Korianders. Ernst kommer förbi och gaggar. Eivor snor en graviditetssticka från ett skåp i sjukhuset. Pamelas kompis, som tydligen heter Annie, sitter vid Pamelas bädd men blir bortföst av en alltför angelägen (läs svartsjuk) Jackie. Efter en lång dag på sjukhuset med de kopierade nycklarna hittar Clark och Tommy ett skåp med läkarsprit som de förstås snor. Diskmaskinen på Mimmi Burger börjar brinna så Norton får rädda dagen i ett rökmoln. Kotten och Larry planerar sitt inbrott över en öl på Delit; Kassler kommer förbi på festhumör eftersom Saaarli äärsende alltihop. Larry och Kotten tar tillfället i akt att fixa ett alibi genom att fejk-supa med Kassler, som blir allt gladare i hatten efter flertalet ”rackapajsare” och börjar sluddra om gamla säärlekar. Till sist gör Larry sin fejkade fyllesorti; Abby tycker dock det är skumt. Charlie får sex års fängelse för dråp. Jojje och Charlie pratar i hans cell. Han ”förlåter” honom för det han (inte) gjort. Birgitta får också en sista cell-scen med Charlie, som mår okej ändå, för nu får han tid över att skriva sin bok om Islam. Medan Kassler är däckad genomför Larry sitt rån hos Kotten. Alva berättar för Taggen att hon vill göra abort. Larry genomför sitt rån även på kansliet, men mitt i det hela kommer Ernst in för att ringa någon. Larry slår ner honom med sin ficklampa.


Krediterad manusförfattare: Marietta von Baumgarten.

Krediterad regissör: Klas Karterud.


Kommentar

Adjö Charlie! En fin karaktär. Trist för Birgitta att alla hennes män hamnar i fängelse.

Det är dock otroligt irriterande att Charlie liksom patriarkalt gentlemanamässigt ska ta på sig skulden för något han inte gjort.

Koma är verkligen en praktisk lösning på karaktärers problem.

Är Nyckel-Jocke släkt med Fixar-Frasse?

Det finns ingen bar i Mälarviken? Man måste supa på Tre kronor också. Trist för Abby.

Larry kastar alla sina shottar bakom axeln. Some detective Kassler är!

Så Jackie blir helt kär i Pamela först när hon hamnar i koma…? Freudian fieldday on this one!


Citat

Birgitta: Det är ändå en rättegång och jag måste säga sanningen
Jojje: Varför det? Det är bara idiotiskt!
/ Jojje, idioten.

Janet: Tror du vi skiter femhundringar eller?
Norton: Skit vad du vill!

Larry: Vad skriver hon då?
Kassler: Inte vet jag. Säärlek och sånt!
”Man får inte mycket kaffe på sängen nuförtiden” / Jackie

”Man blir ju så om man jobbar för mycket… störd!” / Clark

”Jag har energi nog att jag skulle kunna tända hela Skövde om det var så!” / Janet

Jag börjar tro att den där fotbojan, den är inget bra för dig / Larry

”Tror du verkligen att Samuel skulle bli svartsjuk på en utomjording?” / Tanja

”Nittifem procent! Den perfekta spriten… ”/ Clark

”Vaede fö kopiss? Nä ikväll ska vi supa! Ikväll ska vi dricka på mitt vis. Kan till å me bjuda dig din sillmjölk!” / Kassler

”Det här är inte klokt” / Annie


Säsong 8


Tre kronor