Tre kronor – avsnitt 53

Jojje börjar jobba hos Reine som läxar upp honom om kommersens grundlagar.


Avsnitt 53. Alla i Mälarviken har börjat dricka Tropicana-juice till frukost. Familjen Bärnsten freakar vidare. Preggo-Pilla freakar också, om Sten och Åke Smedman (som läkaren heter). Kaj tröstar henne. Gustav Frank har flyttat in hos Wästbergs, fått ärva Hans mysiga blå morgonrock och röker i köket (”ja vedrar ut seen”); Klimax peakar dom för att dom har sex ljudligt. Agneta och Bamse har gjort om Tre kronor till pizzaställe. Abby har blivit cykelbud och därmed förvandlats till Mälarvikens token Jar Jar Binks-black guy. Jojje börjar jobba hos Reine som läxar upp honom om kommersens grundlagar. Kaj lyssnar på sin Chopin-skiva och är överintresserad av Pillas graviditet men hon freakar. Pamela snattar en påse chips och en flaska Zingo. Gustav Frank har börjat hyra ut sin etta i stan för att bo hos Birgitta och Klimax; Klimax är fortfarande ganska skeptisk. Sanna och Victoria pratar killar. Mimmi hittar Pamela medan hon sitter på en bänk och äter en falukorv. Hon vill fortfarande ta hand om henne men Pamela är fortfarande hatisk. Det är väldigt lite folk på Mimmi Burger – det visar sig att alla rusat till Tre kronors pizzapremiär. Reine ringer och beställer en pizzaslice med tillgjord kvinnoröst. Jojje övertygar Reine att ha Alvas anti-Mälarleden-bössa vid disken. Pamela återvänder till Mimmi och ger henne pengarna hon har kvar. Pilla förklarar för Hugo att hans pappa har en elak människa inuti honom. Sen tvingar Alva Pilla att faktiskt läsa Stens brev. Mimmi och Pamela lär känna varann mer. Hon får flytta in i huset. Familjen Bärnsten har fest för hela Mälarviken; Charlie har en röd fez på huvudet och Ann-Sofi är alkoholiserad och hysterisk. Dom serverar schnitzlar av Tre kronor-pizzan. På festen stöter Jojje intensivt på Alva medan Victoria spelar kvinnan i en Ulf Lundell-låt och släpar iväg med Taggen till hennes hemliga plats – ett bräde, typ, där dom kan sitta och halsa en vinare intill en marschall och en bandare med Vanilla Ice-aktig musik. Victoria säger mystiska pretto-saker om sin egen skönhet och våghalsighet, sen sätter hon sig gränsle över Taggen och börjar äta upp hans huvud. Charlie och Kaj diskuterar islam. Reine är sur på att Mimmi låtit ”pundarbruden” sova på soffan och blir arg när dom kommer hem och hon inte är kvar – det visar sig att hon lagt sig i deras säng istället. Reine blir den som får sova på soffan. Pilla har kommit fram till att hon måste möta sina rädslor och träffa Sten. Ann-Sofie blir packad och börjar mobba Birgitta för att hon är ihop med Gustav Frank. När dom ska säga att dom ska gå blir dom i stort sett utkastade av Ann-Sofie på ett konstigt sätt.


Krediterad manusförfattare:  Gunnar Svensén.

Krediterad regissör: Magnus Skogsberg.


Kommentar

Reine är ett powerhouse hela det här avsnittet.

Bärnstens lyssnar också på Chopin. Dock Fantasie impromptu och inte nocturerna; passar bättre ihop med Ann-Sofies galna beteende.

Att folk flyttar in hos familjen Gustavssons är snart lika vanligt förekommande fenomen som att alla klampar in överallt.

Kaj och Charlie är som gjorda för varandra.

Victora är en genuint obehaglig karaktär.

Taggen har ett patologiskt självdestruktivt beteende vad gäller att hitta partners som bara vill honom illa. Först Lisen, sen Sanna och nu Victoria. Vad är dealen?


Citat

”Charlie. Det börjar bli KRIS!” / Ann-Sofi

Kaj: Det finns faktiskt smärtlindring på naturakliniken också.
Pilla: Jaha vadå ljungsalt eller?
/Pilla tycker Natura-kliniken låter som hokus pokus.

”Förlåt, jag var helt inne i falukorven” / Jojje

”Hörredu. Ta din jävle Bamse-lapp och så studsa åt helvete på din cykel, innan du får smaka på lite riktig dunderhonung! Hajaru?!” / Reine till Abby.

”Jag har en stege upp till mitt fönster” / Victooooriaaa, vi träffadeesss en nattt….

”Menar du att det ligger en pundarbrud i vår binge?” / Reine.

”Man skulle ha roligare med en skock pingviner!” / Ann-Sofie


Säsong 5


Tre kronor